Duyurular

ANASAYFA DUYURULAR 2019 ilk 6 aylık medya yatırımları açıklandı.
2019 ilk 6 aylık medya yatırımları açıklandı.
26/09/2019
2019 ilk 6 aylık medya yatırımları açıklandı.

2019’un ilk yarıyıl medya yatırımları açıklandı. Radyo mecrası 157 milyon TL ile toplam medya yatırımlarından %3,6 pay aldı.
 

Türkiye Pazarlama iletişimi dünyası sektörün gelişimi adına derneklerin birbiriyle yakından çalıştığı yeni bir döneme girdi.

Bu yıl ilk kez dernekler deneyimlerini birleştirerek Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları Raporunu birlikte hazırladı.

RD, RVD, URYAD, IAB TR, ARVAK ve MMA olmak üzere tüm sektör derneklerinin verilerini bir araya getiren ve Bağımsız Danışmanlık Şirketi Deloitte iş birliğiyle hazırlanan Medya ve Reklam yatırımları raporu basın toplantısıyla açıklandı.

Rapora göre radyo mecrasının toplam medya yatırımlarındaki payı 157 milyon TL ile %3,6 oldu.

Toplantının ardından Reklamverenler Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Akça moderatörlüğünde, dernek başkanlarının katılımıyla sektördeki son gelişmelerin değerlendirildiği bir panel düzenlendi.
 

Panelde sektör derneklerinin el ele vermesinin sektör büyüklüğünün sağlıklı bir şekilde raporlanması ve gelişimi açısından önemine vurgu yapıldı. Ayrıca sektördeki küçülmeleri anlamlandırma, mecra bazındaki farklılıklar, sektörde yaşanan transformasyon ile sektördeki fırsatlar ele alındı. Reklam yatırımlarının 2019’un ilk yarısında küçülme göstermesinin temel nedeninin, piyasa koşullarına bağlı olarak reklam yatırımlarında temkinli geçen dönem olduğu belirtildi. Ayrıca tüketici güven endeksindeki düşüş, gerçekleştirilen iki seçim ile kurdaki çalkantılar da yatırımlardaki düşüşlerin nedenleri arasında sıralandı. Panele konuşmacı olarak katılan URYAD Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Akay; radyo mecrasının 2019’un ilk iki aylık döneminde pozitif bir başlangıç yaptığını, ard arda yaşanan iki seçim süreci ve Türkiye’nin ekonomik konjoktüründen etkilenerek, Mart-Haziran arası dönemi daralarak geçirdiğini ancak faizlerin düşmesi, seçimlerin 4 yıl sonra yapılacak olmasının olumlu yansımasıyla sektörün ikinci yarıya ivme kazanarak başladığını belirtti. Akay, bu şekilde devam ettiği takdirde radyo mecrasının yılı büyümeyle kapatacağını belirtti.

 

2019’un ilk yarıyıl medya yatırımlarına buradan ulaşabilirsiniz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ 0(212) 217 30 01-02
GAYRETTEPE MAH. YILDIZ POSTA CAD. AY YILDIZ SİTESİ NO:26 B BLOK D.41 GAYRETTEPE-BEŞİKTAŞ/İSTANBUL
© 2016. Tüm hakları saklıdır. ULUSAL RADYO YAYINCILARI DERNEĞİ